Mole za pomoć: Autobus pun državljana iz Crne Gore i Srbije danima zarobljen na granici Austrije i Mađarske (VIDEO)

Već se tri dana ovdje nalazimo, živimo. Nemamo vode, hrane, ne možemo da funkcionišemo. Ako ima neka insititucija da kontaktira ambasadu, mi smo sve pokušali, ali bezuspješno. Imamo ljude koji su ostali bez ljekova i terapije, tražimo pomoć. Ostajemo bez hrane, ne možemo u autobusu da živimo. Vlada panika. Imamo svoj prevoz, potrebno je samo da nam države obezbijede neku dozvolu da dođemo do Srbije, a potom do Crne Gore. Samo nam je potrebna dozvola”, poručili su putnici

Foto: Printscreen

Autobus agencije “Simon Tours” iz Berana zarobljen je danima u međuzoni između Austrije i Mađarske. U njemu se nalaze građani Crne Gore i Srbije i mole za pomoć.

CdM prenosi da ljudi putuju iz Luksemburga.

“Već se tri dana ovdje nalazimo, živimo. Nemamo vode, hrane, ne možemo da funkcionišemo. Ako ima neka insititucija da kontaktira ambasadu, mi smo sve pokušali, ali bezuspješno. Imamo ljude koji su ostali bez ljekova i terapije, tražimo pomoć. Ostajemo bez hrane, ne možemo u autobusu da živimo. Vlada panika. Imamo svoj prevoz, potrebno je samo da nam države obezbijede neku dozvolu da dođemo do Srbije, a potom do Crne Gore. Samo nam je potrebna dozvola”, poručili su putnici.

Nacionalni štab radi na otklanjanju problema na granici između Austrije i Mađarske, a kako je kazao predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, veći dio putnika u autobusu je iz tog mjesta.

“U toku sam sa situacijom, javljaju se građani i stupio sam u kontakt sa nadležnima koji su zaduženi za ovakve probleme. Građani su očigledno krenuli na svoju ruku, ali se nadam da ćemo u saradnji sa Vladom i Ministarstvom vanjskih poslova obezbijediti brzi povratak i ovaj problem riješiti”, rekao je Agović, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!