Vojska Crne Gore obezbjeđuje karantine, sjutra sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost o korona virusu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjutra (20. 3. 2020.) sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili ‘Gorica’, u Podgorici. Posebnom tačkom dnevnog reda biće predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19, saopšteno je iz Đukanovićevog Kabineta

Foto: Predsjednik.me

Savjet za odbranu i bezbjednost sinoć je na telefonskoj sjednici donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore na obezbjeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mjere karantina.

Angažovanje pripadnika Vojske počeće od danas.

To je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjutra (20. 3. 2020.) sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili ‘Gorica’, u Podgorici. Posebnom tačkom dnevnog reda biće predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19. Na sjutrašnjoj sjednici će biti razmatrani izvještaji o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2019. godini, učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu u 2019. godini, stanju u Vojsci Crne Gore za 2019. godinu. Dnevnim redom sjednice planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice Vojske Crne Gore za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine. Nakon sjednice služba za informisanje Predsjednika Crne Gore objaviće saopštenje za javnost i obezbijediti medijima fotografije i video snimak (kadrove) sa početka sjednice”, saopšteno je iz Đukanovićevog Kabineta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!