Dragi Vujačić, suprug žene zaražene u Španiji: Tri sina i ja smo pozitivni na korona virus

Otac živi sa nama i pokušali smo, koliko-toliko, da ga izolujemo. On nema simptome, tako da ga nisu testirali. Za njega najviše brinem. Ima 91 godinu

Dragi Vujačić (Foto: Facebook/Privatna arhiva)

Suprug žene zaražene korona virusom u Španiji, koja je jedna od prve dvije osobe kojima je u Crnoj Gori registrovan Covid-19, obratio se još jednom javnosti preko svog Facebook profila i saopštio da su njegova tri sina i on zaraženi korona virusom.

“Juče kasno u noć smo dobili potvrdu da smo, osim supruge, ja i moja tri sina pozitivni na koronu. To smo i očekivali. Tako da mi upadamo u onih osam.

Bolje smo svi. Zapravo ja još vučem laringijalni kašalj i blagi bol u grlu, a najstariji sin temperaturu. Ostali su ok.

Otac živi sa nama i pokušali smo, koliko-toliko, da ga izolujemo. On nema simptome, tako da ga nisu testirali. Za njega najviše brinem. Ima 91 godinu.

Nama ostalima je ovo lako palo. Do sada. Da nismo znali da je korona u pitanju, mislili bi da je grip i to ne neki od najjačih koje pamtimo. Ja imam 55 godina i očekivao sam teže simptome.

Poslije bitke su svi generali pametni.

Jeftine karte Rayanaira u oktobru su se ukazale kao idealna prilika da supruga i ja, putovanjem u Bascelonu, proslavimo srebrnu svadbu.

Na dan leta već je bilo aktuelno žarište u sjevernoj Italiji. Razmišljali smo. Španija je bila čista. Poći u Barcelonu je bilo kao poći u Crnu Goru. Po dolasku u Kataloniju uz šetnje po divnom gradu pratili smo situaciju u svijetu. Virus se rapidno prenosio. Nakon nekoliko dana, pojavljuje se veliki broj oboljelih u Madridu. Ipak, na dan povratka u Crnu Goru, osim nekoliko slučajeva po selima u Kataloniji, Barselona je bila još uvjek čista. Bez ijednog zvanično oboljelog. Taj dan vlada je zabranila sve letove iz Španije. Da smo doletili normalno RayanAirom u CG mozda bi nas smjestili u karantin. Ne znam da li smo ih tada imali i da li su bili funkcionalni. Ovako smo se snalazili kako znamo. Kao i mnogi drugi sa našeg, ali i drugih letova. Odabrali smo opciju Atina – Tirana, pa drumom. Tada još nisu postojali nikakvi formulari za popunjavanje na granici, uputstva ili slično.

Supruga je već sjutra dobila temperaturu i mi smo, za svaki slučaj, odmah stupili u kontakt za Centrom za epidemiologiju. Od tada smo postupali po njihovim instrukcijama. Da li bi sve ovo ponovili da smo znali, naravno da ne. Glupo je i pričati. Da li je bilo još zaraženih povratnika koii se nisu prijavili, ne znam. Previse je DA LI u svemu tome. Neću više da vas zamaram sa ovim. Samo povremeno ću vas obavještavati o našem stanju. Čisto da sa vama podjelim iskustva”, napisao je Vujačić na Facebooku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!