Sanjinu Sefiću 17 i po godina zatvora za smrt studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu/nepravosnažnu presudu izrečenu Sefiću i drugima i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno odlučivanje

Sanjin Sefić, optuženi za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, osuđen na 17 i po godina zatvora. prenosi “Avaz”.

Sefić se optužnicom teretio za izazivanje saobraćajne nesreće u oktobru 2016. godine u Sarajevu, u kojoj su poginule Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu/nepravosnažnu presudu izrečenu Sefiću i drugima i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno odlučivanje.

Ponovljeno suđenje Sefiću okončano je 13. marta završnim riječima strana u postupku, u sklopu kojih je tužiteljka tražila maksimalnu kaznu, dok je odbrana zahtijevala oslobađajuću ili, eventualno, presudu za krivično djelo počinjeno iz nehata.

Sefić je nakon zločina koji je počinio bio u bijegu i u Novom Sadu se predao policiji, nakon čega je izručen BiH.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!