Dobri ljudi u vrijeme korone: Pavićević donirao 60.000 eura, Savić i Đorđević respiratore

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti otvorilo je juče žiro-račun za prikupljanje novca za borbu protiv kovida 19

Crna Gora se, posljednja u Evropi, prije tri dana suočila sa zarazom korona virusom.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti otvorilo je juče žiro-račun za prikupljanje novca za borbu protiv kovida 19.

Za 24 sata javilo se puno preduzeća i pojedinaca koji su donirali novac ili kupili opremu koja je neophodna za bolnice. 

Poznati donator, Baranin Đorđije Pavićević, predsjednik Košarkaškog kluba Mornar, donirao je 60.000 eura, od kojih 50.000 eura za kupovinu dva respiratora, a 10.000 eura za nabavku osnovnih zaštitnih sredstava.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić donirao je bolnicama u Bijelom Polju i Beranama dva respiratora, vrijedna 40.000 eura, a Domu zdravlja u rodnom Mojkovcu 5.000 eura. I reprezentativac Luka Đorđević donirao je Kliničkom centru Crne Gore respirator u vrijednosti od 20.000 eura.

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović donirao je 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za nabavku zaštitnih medicinskih sredstava. Odbornici, poslanici i ministri DPS su Kličkom centru uplatili 20.000 eura.

Kompanija Mesopromet opredijelila je 23.899 eura za kupovinu respiratora za bolnicu u Bijelom Polju.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost kompanija Azmont Investments donirali su po 20.000 eura, a AmCham Montenegro 5.000 eura.

Savjet stranih pomogao je donacijom od 10.000 eura.

Kabilj Kurti iz Ulcinja, vlasnik fabrike namještaja „Kurti“, donirao je bolnici u Baru 20 kreveta sa dušecima, a načelnik područne jedinice Uprave za nekretnine u Baru, Mrđan Kovačević, ovomjesečnu platu je opredijelio je za potrebe bolnice i pacijenata.

Sve više pojedinaca pomaže na razne načine. Tako tri krojačice iz Nikšića – Milodarka Zorić, Milijana Karadžić i Razija Rojević, vlasnice krojačkog salona „Sara“,šiju besplatne zaštitne maske.

Naravno, tu su i volonteri, koji u ovom teškom trenutku svakodnevno pomažu najugroženijima…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!