BS: Apelujemo na nadležne pravosudne institucije da ovaj slučaj konačno dobije sudski epilog

Smatramo da je 27 godina čekanja na mnoge odgovore u vezi sa ovim zločinom neprihvatljivo dugačak period, što samo povećava bol i tugu porodicama ubijenih. Ipak, koliko god da je prošlo od ovog stravičnog zločina, on ne može zastariti, saopšteno je iz BS

Suočavanje s prošlošću, rasvjetljavanje svih zločina i posvećen odnos državnih institucija prema porodicama stradalih, samo su neki od preduslova na putu ka suštinskoj demokratizaciji društva, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS) povodom 27 godina od otmice i ubistva 19 putnika u Štrpcima.

Danas, 27. februara 2020. godine navršava se 27 godina od otmice i ubistva 19 putnika bošnjačke nacionalnosti iz voza 671 koji se kretao na relaciji Beograd-Bar.

“Apelujemo na nadležne pravosudne institucije da ovaj slučaj konačno dobije sudski epilog. Smatramo da je 27 godina čekanja na mnoge odgovore u vezi sa ovim zločinom neprihvatljivo dugačak period, što samo povećava bol i tugu porodicama ubijenih. Ipak, koliko god da je prošlo od ovog stravičnog zločina, on ne može zastariti. Ostaće upamćeno da su nedužni ljudi ubijeni samo zbog biljega svog imena. Državne institucije moraju učiniti sve da se procesuiraju nalogodavci i počinioci ovog zločina i na taj način pokazati da je suočavanje s prošlošću preduslov na putu ka demokratizaciji društva. Obaveza je Crne Gore i njenih institucija obezbjeđivanje socijalne i društvene brige o članovima porodica nastradalih”, saopšteno je iz BS.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!