Pogledajte rusko – američki obračun oklopnih vozila u Siriji: Pokazivanje mišića jednih i drugih je svakodnevica, srećom još se nije pucalo

Iako je već bilo čudno što ih tako obilazi po makadamu, još čudnija je bila reakcija američkog vojnog vozila. Naime, Amerikanci su prvo krenuli da usporavaju Ruse, ali shvativši da oni ne popuštaju, jednostavno su ih izgurali s ceste. Na snimku se doslovno vidi kako američko silom udara u rusko vozilo

Foto: Printscreen

Bijes mnogih vozača često srećemo u uobičajenom gradskom saobračaju. Dok se stoji u gužvama, usijaju se glave mnogim vozačima, a nerijetko neko napravi i onaj korak više.

Internet je pun snimaka iz saobraćaja gdje su se vozači međusobno vrijeđali ili tukli, a ponekad i udarali autima. Ali, čini se da bijes u saobraćaju nije dio samo gradskih ulica, nego ga ima i u vojnim konvojima na zaraćenim područjima.

Na Twitteru je tako nedavno objavljen snimak saobraćajnog obračuna u gradu Qamishliju u Siriji, u blizini turske granice, i to između ruskih i američkih vojnih vozila.

Glavni protagonisti – rusko iklopno patrolno vozilo GAZ Tigr i američki oklopni transporter Oshkosh M-ATV.

Na snimku je prikazan konvoj tri ruska vojna vozila koja su se kretala iza dva američka vojna vozila, a snimatelj je u civilnom terencu preticao čitav konvoj. Odjednom je s druge, desne strane, van ceste ruski terenac Tigr punom brzinom po makadamu krenuo da obilazi Amerikance, piše “Jutarnji list”

Iako je već bilo čudno što ih tako obilazi po makadamu, još čudnija je bila reakcija američkog vojnog vozila. Naime, Amerikanci su prvo krenuli da usporavaju Ruse, ali shvativši da oni ne popuštaju, jednostavno su ih izgurali s ceste. Na snimku se doslovno vidi kako američko silom udara u rusko vozilo.

Mediji tvrde da su sukobi između američke i ruske vojske sve češći u Siriji, te iako ovakvih događaja još nije bilo i nije objašnjeno zašto se dogodilo, smatra se da bi se tamo mogle stvoriti samo nepotrebne tenzije. Srećom, još niko nije zapucao u ovakvim i sličnim obračunima…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!