Denver: Srebreničanin Melis Ibišević dobio nagradu za hrabrost

Ibišević je čistio stolove na dobrotvornom događaju prošlog ljeta, kada je neko utrčao u restoran i rekao da je muškarac upravo skočio s obližnjeg krova. Činilo se da je čovjek bio mrtav, ali su Ibišević i njegov partner počeli da ukazuju prvu pomoć. Pokušavali su više od deset minuta prije dolaska službe hitne pomoći

Zamjenik šerifa iz Denvera Melis Ibišević odlikovan je zbog hrabrosti iskazane na dužnosti. 

Ibišević je čistio stolove na dobrotvornom događaju prošlog ljeta, kada je neko utrčao u restoran i rekao da je muškarac upravo skočio s obližnjeg krova. Činilo se da je čovjek bio mrtav, ali su Ibišević i njegov partner počeli da ukazuju prvu pomoć. Pokušavali su više od deset minuta prije dolaska službe hitne pomoći. 

“Nije preživio, iako smo se trudili i dali sve od sebe kako bismo spasili tog čovjeka”, rekao je tom prilikom Ibišević.

Njegovi napori nisu prošli nezapaženo. On je juče u Denveru primio nagradu za hrabrost.

Foto: Facebook

“Danas sam okružen porodicom i prijateljima dobio nagradu Sheriff’s Commendation Award (pohvala šerifa) za moj pokušaj spašavanja pojedinca koji je odlučio da sebi oduzme život. Bog zna da smo moj brat Džon Kari Manzi (JonKari Manzy) i ja pokušali da mu spasimo život. Želim da zahvalmi šerifskom odjeljenju policije u Denveru što su nas prepoznali, i opet bismo to učinili iznova, ne razmišljajući o nagradama”, rekao je, između ostalog, Ibišević.

Melis Ibišević rođen je u septembru 1990. godine, uoči početka rata u BiH, u malom selu na periferiji Srebrenice.

“Avaz” piše da je uzorni policajac u SAD. 

U SAD je došao kao izbeglica. Preživio je rat i genocid, za razliku od brojnih članova njegove porodice, među kojima je i njegov otac Junuz. Skrasio se u Koloradu, gdje je odlučio da nastavi očevim stopama i radi kao policajac.

Priču o Melisu Ibiševiću, koju su objavili američki mediji, pročitajte OVDJE

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!