Predstavnici bh Opštine Centar u posjeti Gusinju: Intenzivirati saradnju na obrazovnom i administrativnom nivou

Čelnici Opštine Centar su izrazili su spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski podrže neke od projekata kao što je Bošnjačka soba. Sa zahvalnošću su prihvatili poziv Čekićeve da budu gosti i da se upoznaju sa prirodnim resursima, a pozvali su Opštinu Gusinje da učestvuje na Sarajevskom biznis forumu

Foto: Opština Gusinje

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić i potpredsjednik Opštine Huso Brdakić sa saradnicima primili su u petak, 14. februara, delegaciju iz sarajevske opštine Centar, koji je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić.

Sastanak je upriličen povodom razmatranja privredno-kulturne saradnje između dvije opštine koje su, kako je zaključeno, povezane jakim prijateljskim vezama.

Čekić je upoznala goste sa aktuelnim socio – ekonomskim stanjem u Gusinju i resursima kojima Gusinje raspolaže, a koji će se, kako je ocijenila, u narednom periodu ubrzano valorizovati u cilju daljeg društveno- privrednog razvoja.

Foto: Opština Gusinje

Ajnadžić je, kako je saopšteno iz Opštine Gusinje, pozvao predstavnike dvije opštine na intenziviranje prekogranične saradnje na obrazovnom i administrativnom nivou i na zajedničku realizaciju programa koje finansiraju fondovi EU.

Predstavnici lokalne samouprave osvrnuli su se i na značaj dijaspore kao osnovnog i nezaobilaznog faktora, kao i na manifestacije koje se održavaju tokom ljeta i koje okupljaju veliki broj zavičajaca. Čekić je pozvala goste da posjete tu opštinu u vrijeme ljetnjih manifestacija koje će organizovati Opština Gusinje.

Čelnici Opštine Centar su izrazili su spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski podrže neke od projekata kao što je Bošnjačka soba. Sa zahvalnošću su prihvatili poziv Čekićeve da budu gosti i da se upoznaju sa prirodnim resursima, a pozvali su Opštinu Gusinje da učestvuje na Sarajevskom biznis forumu.

Foto: Opština Gusinje

Pored predsjednika Ajnadžića i njegovih savjetnika Bećira Sirovine, Safeta Huremovića i Mustafe Resića, u delegaciji su bili i Velija Katica, odbornik Opštinskog vijeća, prof. dr Muamer Kalić, koji je na čelu Saveza dijaspore i iseljenika iz Crne Gore, doc. dr Rizvan Halilović, predsjednik Udruženja Bosansko- turskog prijateljstva “Bosfor”, i Filip Mursel Begović, generalni projekt menadžer BKZ “Preporod”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!