Tragedija u Švedskoj: Poginule “najljepše sestre Balkana”, Elma (19) i Irma Usto (20), ćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

Policija je dobila obavijest oko 04:07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće najvjerovatnije su klizav put i neprilagođena brzina. Policija traga i za osobom koja je snimala saobraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta nesreće, što se klasifikuje kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole”, – piše ”Göteborgs-Posten”

Elma i Irma Usto (Foto: Facebook) 

Strašna tragedija dogodila se jutros na autoputu u Geteborgu, u Švedskoj, a život su izgubile četiri osobe, od kojih su dvije djevojke porijeklom iz BiH, sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

Sestre Usto su ćerke Midhata Usta Mirze, pripadnika ratne Specijalne jedinice MUP-a RBiH, koji se s porodicom nakon rata preselio u Švedsku. 

Ovu tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu Samira Memišević, djevojka koja takođe živi u Švedskoj. 

Brojni mediji u Švedskoj izvijestili su o ovoj teškoj nesreći. 

Elma i Irma Usto sa djedom Alijom (Foto: Facebook) 

“Policija je dobila obavijest oko 04:07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće najvjerovatnije su klizav put i neprilagođena brzina. Policija traga i za osobom koja je snimala saobraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta nesreće, što se klasifikuje kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole”, piše ”Göteborgs-Posten”, prenosi “Avaz”.

”Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. U aprilu su s ocem trebale da dođu u Sarajevo na Dan policije. Već su bile rezervisale karte”, rekao je za Faktor.ba Alija Usto, djed poginulih djevojaka, koje su u medijima često zvali “najljepše sestre Balkana”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!