Predsjednik Udruženja “Lovćen” se sastao sa ministarkom za administraciju lokalne samouprave Kosova

Na sastanku je bilo riječi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, pitanju zaposlenosti po opštinama i zastupljenosti Crnogoraca u organima državne uprave. Pokrenuto je pitanje rješavanja stambenih potreba za povratničke porodice iz crnogorske zajednice u opštinama Priština, Kosovo Polje i Gračanica

Predsjednik Udruženja Crnogoraca “Lovćen” i predsjedavajući Konsultativnog vijeće za zajednice pri Kabinetu predsjednika Kosova Lazar Radulović sastao se sa novoimenovanom ministarkom za administraciju lokalne samouprave Kosova Emilijom Redžepi.

Na sastanku je bilo riječi o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, pitanju zaposlenosti po opštinama i zastupljenosti Crnogoraca u organima državne uprave. Pokrenuto je pitanje rješavanja stambenih potreba za povratničke porodice iz crnogorske zajednice u opštinama Priština, Kosovo Polje i Gračanica.

Ministarka Redžepi je iskazala podršku ovakvim projektima, kao i spremnost da se izađe u susret u smislu obezbjeđivanja terena za izgradnju stambenog objekta za crnogorske povratnike, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH