Šehović razriješio direktoricu škole u Budvi: Zorica Stanković nije završila fakultet u Novom Sadu

U medijima se nedavno se pojavila informacija da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna. Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se odmah obratilo tom Univerzitetu. Trećeg februara ove godine Ministarstvu prosvjete je odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu

 

Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar prosvjete dr Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković.

U medijima se nedavno se pojavila informacija da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna. Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se odmah obratilo tom Univerzitetu. Trećeg februara ove godine Ministarstvu prosvjete je odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Imajući u vidu da je pomenutim dopisom utvrđeno da Stanković nije dostavila vjerodostojan dokaz prilikom konkurisanja za mjesto direktora, odmah po zvaničnom dobijanju takve informacije razriješena je dužnosti u skladu sa zakonom i statutom ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Podrazumijeva se da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja. Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju. Ministarstvo će, kao i do sada, odgovorno obavljati svoj posao, te u funkciji čuvanja kredibiliteta obrazovnog sistema sankcionisati svako nezakonito postupanje, od koga god ono dolazilo”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!