Komšić: Đukanović je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, Dodik je neozbiljan

Prema njegovim riječima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji. “Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima”, kazao je Komšić

Željko Komšić (Foto: Printscreen/BN TV)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik pokazao neozbiljnost i glasao protiv svoje ranije odluke da se uputi poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti BiH.

“Predsjedništvo BiH je već na početku svog mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da posjete BiH i za to je glasao i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik”, kazao je Komšić.

On je za regionalnu N1 televiziju rekao da je Dodik svojim jučerašnjim protivljenjem da Đukanović posjeti BiH “faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost”.

“Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva BiH i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu”, istakao je Komšić.

Prema njegovim riječima, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose, koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji, prenosi rtcg.me.

“Dokaz tome je i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima”, kazao je Komšić.

On je dodao da je uvjeren da će, “uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika”, nastaviti dobra saradnja između dvije države, ističući da BiH i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u posjetu BiH, imaju u vidu, kako je naveo, trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!