U napadu nisu stradali vojnici: Iran gađao pijesak kako bi izbjegao američki odgovor?

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, Blumberg navodi da su inače precizni projektili pogodili pješčane dine oko baze Ajn el Asad, što navodi na zaključak da su Iranci ciljali nenaseljene djelove ovog objekta. Sve tri baze koje su prošle noći gađali Iranci su prethodno bile pod uzbunom, a iračke vlasti su poslije napada saopštile da su ih Iranci unaprijed upozorili o početku napada

Foto: Printscreen

Iran je, kako se čini, želio da izbjegne američke žrtve, pa su projektili ispaljeni kao osveta za ubistvo generala Kasima Solejmanija pogodili pješčane dine oko baze Ajn el Asad, piše “Blumberg.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, Blumberg navodi da su inače precizni projektili pogodili pješčane dine oko baze Ajn el Asad, što navodi na zaključak da su Iranci ciljali nenaseljene djelove ovog objekta.

Sve tri baze koje su prošle noći gađali Iranci su prethodno bile pod uzbunom, a iračke vlasti su poslije napada saopštile da su ih Iranci unaprijed upozorili o početku napada.

U napadu nisu stradali američki ni irački vojnici, prenosi RTS.

Blumberg citira i neimenovanog zvaničnika Bijele kuće koji smatra da su Iranci željeli da izvedu osvetnički napad, ali na način koji neće izazvati razarajući američki odgovor, prenose “Vijesti”.

Ukupno 22 iranska projektila ispaljena su na baze u Iraku, a 17 raketa je pogodilo bazu Ajn el Asad.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!