Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova

Pozivamo Vladu Republike Srbije da u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore, piše u saopštenju MVP-a

Foto: Twitter

Zbog incidenta u Beogradu i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je danas pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

“Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji. Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na Ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore, saopšteno je iztog Ministarstva.

Obaveza zemlje prijema je, kao se dodaje, da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

“Pozivamo Vladu Republike Srbije da u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore2, piše u saopštenju MVP-a.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!