Hamida Šalja najljepša Romkinja u Crnoj Gori

Za prvu pratilju izabrana je još jedna Nikšićanka, četrnaestogodišnja Bajramša Gaši, ujedno najmlađa takmičarka, dok je titula druge pratilje pripala dvije godine starijoj Podgoričanki Leontini Ajvazi

Foto: “Vijesti”

Laskavu titulu najljepše Romkinje u Crnoj Gori za 2017. godinu ponijela je, na oduševljenje posjetilaca, devetnaestogodišnja Nikšićanka Hamida Šalja.

“Vrijeme je bilo više da pobijedi neko iz Nikšića. Najbolja je večeras i zadovoljan sam kao da je pobjednica moje dijete“, priznao je Tahir Hajruši, potpredsjednik Koalice NVO „Romski forum za integracije“, koji petu godinu zaredom organizuje izbor za najljepšu Romkinju.

Za prvu pratilju izabrana je još jedna Nikšićanka, četrnaestogodišnja Bajramša Gaši, ujedno najmlađa takmičarka, dok je titula druge pratilje pripala dvije godine starijoj Podgoričanki Leontini Ajvazi.

“Nijesam očekivala pobjedu. Puno sam se spremala za ovo takmičenje. Imala sam malu tremu prije početka, ali je ona kasnije nestala. Pobjeda mi mnogo znači i svim Romkinja bih preporučila da se prijave“, kazala je Hamida dok je pozirala fotoreporterima, ali i posjetiocima koji su željeli da se fotografišu sa njom.

Bajramša se takmičila i prošle godine i tada nije ušla u najuži izbor. Ove godine izabrana je za prvu pratilju, a ko zna, možda se naredne okiti pobjedničkom lentom.

„Nijesam očekivala pobjedu, a žiri je izabrao najljepšu. Želim joj sve najbolje i prijaviću se i sljedeće godine“, poručila je Bajramša, prenose “Vijesti”.

I Leontina namjerava da se naredne godine ponovo takmiči. Priznala je da se, ipak, potajno nadala pobjedi, a na pitanje žirija šta misica pored ljepote i šarma mora da ima odgovorila je – školu.

I ovogodišnji izbor pokazao je da za kandidatkinje nema ograničenja – ni u godinama, ni u visini, težini. Ono što im je bilo zajedničko je osmjeh i želja da pobjede, a od 11 kandidatkinja samo jedna je 
bila iz Bijelog Polja, dok su ostale bile iz Nikšića i Podgorice.

“Iako je ove godine bio manji broj kandidatkinja imali smo veoma težak zadatak. Smatram da smo, kao i prethodnih godina, uspjeli da napravimo pravi izbor jer reakcija posjetilaca je najbolji dokaz da smo 
i ove godine izabrali najljepšu”, kazao je Svetozar Bajović, član žirija.

Kako i dolikuje, druženje je počelo romskom himnom “Đelem, đelem“, ali “Delija bend“, predvođen Ismailom Delijom, nije zaboravio da otpjeva ni crnogorske izvorne pjesme, ali ni da zasvira užičko kolo.

Ruku za ruku igrali su zajedno Romi, Egipćani i njihove komšije neromske populacije i pokazali da bal ne čuva samo kulturni identitet i baštinu romske populacije, već i zbližava ljude.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!