Mitropolija: Policija brutalno pretukla episkopa dioklijskog Metodija na Đurđevića Tari

Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolinici, piše se u saopštenju MCP

Episkop Metodije (Foto: MCP)

Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, brutalno pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija, saoppšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici. Ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi premijera Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici. Ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi premijera Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!