Haos u Skupštini, privedeni svi poslanici DF-a, jedan od njih gađao flašom Brajovića, bačeno pirotehničko sredstvo (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivkapić (SDP). Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović. Osim pripadnika skupštinskog obezbjeđenja, morala je da interveniše i policija

Foto: Printscreen (Facebook – Marina Jočić)

U Skupštini Crne Gore došlo je do incidenta kada je u sali bačeno pirotehničko sredstvo, a poslanici DF-a počušpali mikrofone koji se nalaze na stolu predsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivkapić (SDP). Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović.

Osim pripadnika skupštinskog obezbjeđenja, morala je da interveniše i policja.

Kako javljaju “Vijesti”, skupštinsko obezbjeđenje je ušlo u plenarnu salu i stalo između predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i poslanika DF-a.

U plenarnu salu ušlo je nekoliko osoba sa gas maskama na licu.

Foto: Printscreen (Facebook – Marina Jočić)

Ostali članovi obezbjeđenja pokušali su da prepriječe pristup poslanika DF-a Brajovićevom stolu.

Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali. Novinarima je rečeno da je u pitanju petarda.

Nakon incidenta, policija je iz Skupštine izvela poslanike DF-a i sa dvije “marice” ih sprovode u Centar bezbjednosti, javljaju “Vijesti”.

Poslanici DF-a tražili su da se sjednica odloži za sjutra.

Incidentu je prethodilo usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u načelu i odbijanje predloga Andrije Mandića da se usvajanje tog zakona odloži za sjutra.

Glasalo je 46 poslanika od toga 45 za, a jedan je bio uzdržan.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić saopštio je novinarima da se sjednica parlamenta nastavlja ubrzo.            

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!