Darku Vujoševiću posthumno Nagrada “19. decembar”, dobitnici i Dejan Savićević i “Bemax”

Vujoševiću će nagrada biti dodijeljena zbog nesvakidašnjeg herojskog čina – žrtvovanja života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović

Darko Vujošević (Foto: Privatna arhiva)

Nagrada “19. decembar” posthumno će biti dodijeljena Darku Vujoševiću, zbog nesvakidašnjeg herojskog čina – žrtvovanja života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Dobitnici najvećeg priznanja Glavnog grada Podgorice su i Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta, i kompanija ″Bemax″ D.O.O. Podgorica, za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu.

Iz PG Biroa je saopšteno je da je odluku tajnim glasanjam donio žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica, i članovi Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti su predlozi za 13 kandidata, od kojih je 12 ispunilo formalno – pravne .

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!