Napadnuti novinar Vladimir Otašević saslušan kao svjedok

Bila je stresna situacija, obzirom da nisam očekivao da tako nešto može da se desi na javnom mjestu, s toliko očevidaca i kamera. Upravo je to što se sve desilo na javnom mjestu, s kamerama, spriječilo napadača da mi nanese teže tjelesne povrede, rekao je Otašević u telefonskom razgovoru za Glas Amerike

Vladimir Otašević (Foto: Facebook)

Novinar podgoričkog dnevnika “Dan”, Vladimir Otašević, koji je u utorak napadnut od tjelohranitelja lokalnog biznismena dok ga je slikao u pratnji višeg tužioca, saopštio je da je prisustvo kamera u poslovnom centru gdje se dogodio napad presudilo da ne dođe do težih posljedica.

“Bila je stresna situacija, obzirom da nisam očekivao da tako nešto može da se desi na javnom mjestu, s toliko očevidaca i kamera. Upravo je to što se sve desilo na javnom mjestu, s kamerama, spriječilo napadača da mi nanese teže tjelesne povrede”, rekao je Otašević u telefonskom razgovoru za Glas Amerike.

On je rekao da su kamere spriječile nastavak napada tjelohranitelja biznismena Zorana Bećirovića, navodeći da se to moglo zaključiti u trenutku kad ga je pripadnik Bećirovićevog obezbjeđenja uhvatio za vrat, a biznismen mu rekao “nemoj ovdje, kamere su, riješićemo to”.

“Da nisu bile kamere, ne znam kako bi to izgledalo i da li bi Bećirović pustio pripadnika svog obezbjeđenja da nastavi napad”, rekao je Otašević.

Otašević je potvrdio da je u četvrtak saslušan kod tužiteljke Ivane Vuksanović, ali ne kao svjedok-oštećeni, već samo kao svjedok, koji shodno tome nema pravo na odbranu.

“Ja i dalje nisam svjedok oštećeni u tom postupku, danas sam kod tužiteljke Ivane Vuksanović saslušan u svojstvu svjedoka, kao lice koje je prisustvovalo događaju, a ne bilo predmet napada”, rekao je Otašević, navodeći da je tužiteljka svoju odluku pravdala time da još prikuplja sve podatke vezane za taj dogadjaj, te utvrđuje da li postoji krivično djelo i ko je oštećeni.

“Glavni problem je što kao svjedok, a ne svjedok-oštećeni, nemam pravo da dođem do snimka tog događaja i nemam pravo to da tražim do kraja postupka”, rekao je novinar “Dana”, i objasnio da je sa njim u tužilaštvu bio i punomoćnik Nebojša Asanović, ali on nije mogao prisustvovati saslušanju jer napadnuti novinar nema pravo na punomoćnika.

Otašević podsjeća da je u Crnoj Gori i ranije bilo napada na novinare koji su “tretirani vrlo loše od strane policije i tužilaštva”.

“Nadam se da ovaj novi slučaj sa obezbjeđenjem Bećirovića neće proći tako i da će tužilaštvo donijeti zakonitu odluku. Sad je pritisak na tužilaštvu, čiji kolega je prisustvovao napadu”, zaključio je Otašević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!