Ubio osam ljudi, ranio 14: Osumnjičeni U. B. uhapšen u okolini Kragujevca

Dvoje operisanih u KBC “Dragiša Mišović” su životno ugroženi, osmoro iz Urgentnog centra u Beogradu su stabilno, dok je u Smederevu četvoro preminulo, dvije osobe su tranportovane u Beograd, a troje je operisano, prenijeli su mediji, navodi Beta

Osumnjičeni za oružani napad u selu Dubona kod Mladenovca, 21-godišnji U. B. uhapšen je u okolini Kragujevca, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP navode da su povrijeđene osobe zbrinute u bolnicama, kao i da policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Samo dan nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se u Srbiji dogodilo još jedno masovno ubistvo.

Mediji su prenijeli da je U.B. sinoć prije ponoći, u Duboni pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin.

Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” i Opštu bolnicu u Smederevu.

Radio televizija Srbije (RTS) je ranije javila da su pripadnici MUP-a nakon opsežne potrage uhapsili U. B. u naselju Grošnica, u okolini Kragujevca.

Reporter N1 je javio da se napadač sam predao policiji u selu Vinjište kod Kragujevca.

Rano jutros počela je fizička pretraga terena u potrazi za napadačem.

Nova.rs je prenijela da su u okolini Mladenovca nešto poslije pet sati jutros specijalne jedinice krenule u fizičku pretragu terena.

Agencija Beta navela je da je napad počeo u selu Dubona, kada je iz automobila u pokretu mladić počeo da puca iz automatske puške, a nakon toga pucao je i u Malom Orašju i Šepšinu.

Beta piše da je U. B. osumnjičen da je kasno sinoć, nakon svađe, iz automatske puške ubio jednog policajca i njegovu sestru, a zatim nasumično nastavio da puca.

Dvoje operisanih u KBC “Dragiša Mišović” su životno ugroženi, osmoro iz Urgentnog centra u Beogradu su stabilno, dok je u Smederevu četvoro preminulo, dvije osobe su tranportovane u Beograd, a troje je operisano, prenijeli su mediji, navodi Beta.

RTS je ranije prenijela da su jake policijske snage jutros nastavile potragu za osumnjičenim.

Tragalo se u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin, uz upotrebu termovizijskih kamera, prenose “Vijesti”.

Kako je ranije saopštio MUP, pokrenuta je akcija “Vihor”, a raspisana je potjernica za U. B.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić kazao je sinoć da je pucnjava kod Mladenovca teroristički akt.

Foto: U. B. nakon hapšenja (Foto: MUP Srbije)

Idi na VRH
error: Content is protected !!