Šah posvađao komšije iz B. Polja, radio i pištolj: Esko Erović zbog topa pucao na komšiju Huseina Smakića

U utorak smo Erović i ja sjedjeli u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo često činili. Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, Erović me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svak na svoju stranu, kazao je Smakić. Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem je traktorom naišao Erović. Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku”, ispričao je Smakić

Foto: Fokuspress.com

Bjelopoljska policija uhapsila je Eska Erovića (56) iz Osmanbegovog Sela, na Koritskoj visoravni kod Bijelog Polja, pošto je pokušao da ubije komšiju Huseina Smakića (70).

Do svađe je došlo tokom partije šaha, kada je Erović optužio Smakića da mu je ukrao figuru, piše “Dan”.

Tužilac Milica Rmandić odredila je Eroviću zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva.

“Protiv Eska Erovića je donijeto i rješenje o pokretanju istrage i određivanju pritvora. On će biti priveden na saslušanje kod sudije za istrage u bjelopoljskom Višem sudu Vanje Rakonjac. Prema rješenju o zadržavanju, Erović je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina Smakića, zvanog Huskara. Ispalio je jedan hitac koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti krenuli su u potragu za njim. Brzo su ga pronašli i uhapsili”, saopšteno je „Danu“ iz policije.

Kako saznaje taj list, Erović je na saslušanju kazao da nije imao namjeru da ubije, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želio da zaplaši Smakića.

Sa druge strane, Smakić, koji važi za jednog od najvećih poljoprivrednika u ovom kraju, ispričao je da je sve počelo iz jedne potpuno bezazlene situacije.

“U utorak smo Erović i ja sjedjeli u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo često činili. Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, Erović me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svak na svoju stranu”, kazao je Smakić.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem je traktorom naišao Erović, prenosi CdM.

“Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku”, ispričao je Smakić.

On je odmah prevezen u bjelopoljsku Opštu bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Inspektori kriminalističke policije su izuzeli tragove i predmete sa lica mjesta i uputili ih u danilovgradski Forenzički centar na vještačenje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!