Italijanski mediji: U zemljotresu poginula vjerenica sina Edija Rame sa cijelom porodicom (VIDEO)

Mediji su prenijeli objavu Gregora Rame na Instagramu u kojoj je rekao da je ispod ruševina u zemljotresom razorenom Draču bilo i tijelo “njemu bliske osobe”, zajedno sa njenim “bratom, mamom i tatom”. Objavu je pratila i fotografija djevojke koju su mediji označili kao Kristi Reci, 24-godišnju djevojku koja je diplomirala dermatologiju u Tirani. Stradali su i njen otac Eduard (54), majka Dolora (49) i brat Klaus (21)

Kristi Reci (Foto: Facebook)

Među brojnim žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju je i v sina vjerenica premijera te zemlje Edija Rame, pišu albanski mediji pozivajući se na italijanske izvore.

Mediji su prenijeli objavu Gregora Rame na Instagramu u kojoj je rekao da je ispod ruševina u zemljotresom razorenom Draču bilo i tijelo “njemu bliske osobe”, zajedno sa njenim “bratom, mamom i tatom”.

Objavu je pratila i fotografija djevojke koju su mediji označili kao Kristi Reci, 24-godišnju djevojku koja je diplomirala dermatologiju u Tirani. Stradali su i njen otac Eduard (54), majka Dolora (49) i brat Klaus (21).

Tijela svih članova porodice navodno su nađena u ruševinama šestospratne zgrade u Draču.

Gregor je objavu na Instagamu naknadno obrisao, a pojedini mediji su objavili da je nesrećna djevojka zapravo bila njegova rođaka.

Kristi Reci (Foto: Facebook)

Prema italijanskoj agenciji Ansa, Gregor Rama i Kristi su bili zajedno nekoliko godina, ali su samo najbliži prijatelji znali za njihovu vezu.

Mediji podsjećaju da se sin albanskog premijera uvijek držao dalje od medijske pažnje, pa je vijest o smrti njegove djevojke prošla nezapaženo sve do momenta kada je on podijelio svoj gubitak sa pratiocima na Instagramu, prenosi “Blic”.

Albanski portal “balkanweb” danas je objavio vijest da je porodica Reci sahranjena u Draču. Na video snimku sahrane vidi se umrlica sa slikom Krisi i ostalih članova njene porodice, međutim, među nekoliko stotina prisutnih ljudi, mahom Dračana, nije bilo ni Gregora, niti bilo kog člana porodice Rama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!