Zemljotres tokom Tačijeve posjete Albaniji (VIDEO)

Dok je davao izjavu novinarima, dogodio se još jedan zemljotres od 5,6 stepeni s epicentrom u Jadranskom moru, koji je prouzrokovao paniku

Foto: Printscreen

Predsjednik Kosova Hašim Tači, u znak solidarnosti sa porodicama žrtava zemljotresa u Albaniji, posjetio je administrativnu jedinicu Tumane u okrugu Drač, dok je tokom njegove izjave medijima paniku izazvao još jedan snažan zemljotres koji je pogodio to područje, javlja Anadolija.

Tači je obišao stanovnike smještene u šatorima, čiji su domovi oštećeni u jučerašnjem snažnom zemljotresu. U izjavi za medije, kazao je da je danas Kosovo u žalosti.

“Želio bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće u ime institucija države Kosovo i naroda Kosova institucijama Albanije. Saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Želimo brz oporavak povrijeđenima, a za one koji su još pod ruševinama radićemo maksimalno”, naglasio je Tači.

On je istakao da je svaki bol Albanije bol i za Kosovo.

“Danas smo ovdje da pokažemo svoju punu solidarnost. Osjećam se veoma ponosno na posao koji su uradile kosovske žene i muškarci, vojnici koji su stigli odmah ujutro. Danas je Kosovo u danu žalosti, Albanija je u žalosti. I u dobrim i zlim danima smo ujedinjeni i uvijek ćemo biti ujedinjeni”, kazao je Tači.

Podsjetio je na solidarnost koju su građani Albanije pokazali ‘98-‘99. godine prema građanima Kosova u vrijeme genocida.

“Danas mogu potvrditi da svaka kosovska porodica ima otvorena vrata za svaku porodicu s potrebom iz Albanije”, rekao je Tači.

Dok je davao izjavu novinarima, dogodio se još jedan zemljotres od 5,6 stepeni s epicentrom u Jadranskom moru, koji je prouzrokovao paniku, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!