Žrtve prevare i naši iseljenici: Kompanija Costco upozorila kupce na lažne kupone od 75 dolara

Uprkos nekolicini postova, Costco NE poklanja kupone od 75 dolara. Iako volimo naše fanove i naše članove, ova ponuda je SCAM i ni na koji način nije povezana sa Costcoom, piše u postu

Foto: Facebook

Kompanija Costco upozorila je kupce na internet prevaru koja uključuje lažni kupon od 75 dolara koji se dijeli na društvenim mrežama.

Kompanija je u utorak objavila vijest o prevari na svojoj Facebook stranici.

„Uprkos nekolicini postova, Costco NE poklanja kupone od 75 dolara. Iako volimo naše fanove i naše članove, ova ponuda je SCAM i ni na koji način nije povezana sa Costcoom“, piše u postu.

Multinacionalna kompanija koja upravlja lancem skladišta širom svijeta zahvalila se svojim fanovima na upozorenju na „ponavljajuću prevaru“.

Objave o prevari, koje su kružile Facebookom, prikazuju sliku “kupona” Costco za 75 dolara, zajedno sa vezama do veb lokacija koje nisu povezane sa trgovcem. Kada su potrošači posjetili te veb stranice, od njih se tražilo da daju lične podatke za ankete i podijele Facebook objave kako bi unovčili lažni kupon.

To nije prvi put da je Costco žrtva prevare. Prije tačno godinu dana oni su na Facebooku objavili da su kuponi koji se vezuju za njihovo ime prevara.

Na svojoj veb stranici Costco opisuje nekoliko uobičajenih mrežnih prevara koje uključuju njegov brend i kako ih izbjeći. Kompanija je takođe naglasila da ne traži od klijenata da daju lične podatke putem interneta, osim ako to nisu putem zvanične veb stranice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!