Stravična osveta mafije: Policajac koji je uhapsio El Chapovog sina izrešetan sa 150 metaka (VIDEO)

Nadzorne kamere su snimile užasan trenutak likvidacije koja je izvedena u srijedu ujutro, kad su barem dvojica naoružanih muškaraca s poluautomatskim oružjem izašli iz crvenog automobila i otvorili vatru na bijeli “nissan”

Foto: Printscreen

Meksički policijac koji je učestvovao u hapšenju sina narkobosa Joaquina El Chapo Guzmana je ubijen na parkiralištu u Culiacanu, piše Daily Mail.

Nadzorne kamere su snimile užasan trenutak likvidacije koja je izvedena u srijedu ujutro, kad su barem dvojica naoružanih muškaraca s poluautomatskim oružjem izašli iz crvenog automobila i otvorili vatru na bijeli “nissan”.

Napad je trajao tridesetak sekundi, a kriminalci su ispalili 150 metaka u automobil.

Crveni automobil je slijedio bijeli automobil do parkirališta trgovačkog centra u Culiacanu, glavnom gradu države Sinaloa.

Preminula osoba je identifikovana kao Eduardo N, policajac višeg ranga u policiji države Sinaloa.

Lokalni mediji izvještavaju da je policajac bio uključen u hapšenje Ovidia Guzmána Lópeza, sina narkobosa Joaquína El Chapa Guzmána.

Meksičke snage bezbjednosti su Guzman Lopeza zaskočili ispred kuće i pritisnuli ga uza zid prije nego su bili prisiljeni da odustanu od hapšenja kada su saradnici kriminalnog vođe započeli pucnjavu po Culiacanu.

Prošle sedmice je prikazan snimak pokušaja hapšenja. Na snimku se vidi Guzman kako izlazi iz zgrade s rukama u vazduhu. Vojnici su mu naredili da pozove svoje ljude na obustavu vatre dok se u pozadini čula pucnjava.

Guzman je tad nazvao svog brata Archivalda Ivána Guzmána Salazara na mobilni telefon i kazao mu da zaustavi haos koji je nastao.

Archivaldo je odbio i urlao prijeteći vojnicima i njihovim porodicama.

Napadi su nastavljeni, a osam minuta kasnije su stigle informacije o ranjenim vojnicima. Trinaest osoba je ubijeno u pucnjavi po gradu.

Snage bezbjednosti su povučene četiri sata nakon što je operacija započela, da bi se izbjeglo dalje krvoproliće. Prilikom akcije kriminalci su zarobili dva policajca i devet vojnika. Nakon što je Guzman pušten na slobodu, svi policajci i vojnici su oslobođeni, piše Daily Mail, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!