Dio finansira EU: Druga dionica autoputa Bar – Boljare koštaće 273 miliona eura

Predmet aplikacije je priprema tenderske dokumentacije i izvođenje radova, a vodeća finansijska institucija u ovom projektu je Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj, saopšteno je iz Vlade

Foto: Printscreen/Al Jazeera

Nacionalna investiciona komisija, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, na osmoj sjednici održanoj danas dala je saglasnost da se druga dionica autoputa Bar – Boljare dijelom finansira sredstvima Evropske unije.

“Dionica Mateševo – Andrijevica autoputa Bar – Boljare, čija bi izgradnja trebalo da počne odmah po okončanji gradnje prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, trebalo bi, prema procjeni, da košta u izradi 273 miliona eura, pri čemu je predloženi iznos zahtjeva za sredstvima Evropske unije 54,6 miliona u skladu sa metodologijom ZIO da maksimalni dodijeljeni iznos može činiti 20 odsto cijene. Predmet aplikacije je priprema tenderske dokumentacije i izvođenje radova, a vodeća finansijska institucija u ovom projektu je Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj”, saopšteno je iz Vlade, pišu “Vijesti”.

Za projekat su u junu 2017. godine, nakon pregovora Vlade, Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa Evropskom komisijom, odobrena sredstva za pripremu Idejnog projekta i pratećeg Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu i društvo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!