Đukanović: Poraz opozicije je drugo ime za to što rade protiv države Crne Gore (VIDEO)

Meni se čini da sve teže dišu pod teretom te mješavine, mržnje, intrige i izdajničkog služenja tuđim interesima. Zato je razumljiva i njihova panika i njihova buka: postalo im je previše zagušljivo u opozicionoj čekaonici u kojoj žive već trideset godina, a čini mi se da ih dodatno frustrira to što ne vide izlaz iz nje. Neće ga ni naći sve dotle dok ne shvate osnovnu istinu – svi njihovi porazi su drugo ime za njihovo prkošenje državi. Ne samo na referendumu 2006, nego svih ovih godina, rekao je Đukanović

Foto: DPS

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, kazao je danas, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore u Budvi, da je Crna Gora izabrala svoj strateški pravac i put razvoja i da će svako morati da taj kurs poštuje.

 „Država je opredijelila svoj put razvoja. Ova država želi da bude pravno uređena, ova država želi da bude harmonizovana sa evropskim pravnim sistemom i evropskom demokratskom praksom. Svako će morati da poštuje taj kurs. Onaj ko želi da testira državu – da li je odlučna da spriječi bilo koga da ugrožava prava drugih ljudi – neka izvoli, ali moraće da ponese sudbinu koja sleduje one koji su prekršioci, koji ne poštuju zakon i koji ne poštuju državu”, kazao je Đukanović.

Predstavljajući  političku ponudu DPS-a on je rekao da građani imaju veoma lak izbor i da je ubijeđen da će građani u velikom broju dati snažnu podršku politici  koja se dokazala svojim rezultatima.

„Uvjeren sam da će zdravomisleći građani Crne Gore svoju većinsku podršku dati politici DPS-a koja je u teškim vremenima očuvala mir i stabilnost, uprkos pritiscima i pokušajima da se iskra rata prebaci i u naše dvorište; koja je državu usmjerila ka održivoj i rastućoj ekonomiji otrgnuvši je iz krize izazvane međunarodnim sankcijama i nezapamćenoj inflaciji; koja je obnovila nezavisnost mirnim putem… DPS je bio glavni stožer usmjerenja države ka usvajanju zapadnih civilizacijskih vrijednosti, koje su dovele do članstva u najmoćnijem vojnopolitičkom savezu u istoriji – NATO-u, otvaranju svih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanju EU, u regionalnom povezivanju i integraciji, što je sve dovelo do toga da je Crna Gora uvažena članica međunarodne zajednice”, istakao je Đukanović.

Foto: DPS

Nažalost, kako je kazao Đukanović, naša politička konkurencija nema ponudu koja bi se mogla smatrati takmičarskom.

„Nasuprot tome oni nude samo destrukciju svoje države i potčinjavanje interesima drzgih jer su, ili svjesni da nemaju sposobnost da upravljaju državom, ili to rade jer su za to dobro plaćeni”, rekao je Đukanović.

On je istakao da na ovim izborima anticrnogorske snage imaju zdušnu podršku svih političkih i parapolitičkih struktura, kao i inostranih elemenata, i da prvi put izlaze na politički teren sa svim adutima, svjesni da biju svoju odsudnu bitku da opravdaju u njih uložen novac i pokušaju posljednji put izvršiti destrukciju Crne Gore za tuđe interese.

„Bučna je anticrnogorska opozicija ovih dana jer je svjesna da se nalazi pred novim izbornim porazom. Olako se bacaju prljavim optužbama, udaraju na sve strane,  zapjenili su od tobožnje brige za crnogorskom budućnošću. Njihovi patroni iz crkve pokušavaju da ih maskiraju, religijskim simbolima, tabloidi iz Crne Gore i Srbije opslužuju ih bombastičnim intrigama… Sve je dobrodošlo što može da posluži manipulaciji građanskom, patriotskom, zdravom vjerskom sviješću građana Crne Gore.  Sve je dobrodošlo što može da doprinese da se ostvari cilj kampanje ovakve opozicije – da se uruši Crna Gora i da se ostvari san njih koji se bave plaćenom izdajom crnogorskih interesa i služenju interesima drugim državama iz našeg bližeg i daljeg okruženja. Logika je – sve je dozvoljeno, sve je plaćeno i mora se opravdati izdaja! Ali, meni se čini da sve teže dišu pod teretom te mješavine, mržnje, intrige i izdajničkog služenja tuđim interesima. Zato je razumljiva i njihova panika i njihova buka: postalo im je previše zagušljivo u opozicionoj čekaonici u kojoj žive već trideset godina, a čini mi se da ih dodatno frustrira to što ne vide izlaz iz nje. Neće ga ni naći sve dotle dok ne shvate osnovnu istinu – svi njihovi porazi su drugo ime za njihovo prkošenje državi. Ne samo na referendumu 2006, nego svih ovih godina. Svi njihovi porazi su samo drugo ime za to što su oni odlučili da umjesto odgovornog odnosa prema svojoj državi svoje povjerenje i svoju lojalnost poklanjaju drugoj državi… Jednostavan je put da napušte opozicionu čekaonicu: samo treba da saopšte da prihvataju ono što je bio izraz demokratske volje građana Crne Gore, tada kada smo obnovili nezavisnost i da potvrde da prihvataju ono što je nedvosmislena volja većine – da se Crna Gora vraća evropskoj kući“, rekao je Đukanović.    

On je istakao da nigdje nije vidljivija razlika između destruktivnog djelovanja opozicije i progresivne politike DPS-a, kao što je to slučaj u Budvi, i nigdje bolje naša politička konkurencija ne dokazuje šta bi radili da se kojim slučajem domognu vlasti na državnom nivou. 

„Opozicija, i kada je lokalni nivo u pitanju, je pokazala šta zna. Rekao bih, pokazala je u jednom kritičnom momentu, kada je izgubila povjerenje, sebe u mnogo gorem svjetlu nego što smo do tada i pretpostavljali. Pokazala nam je da naše razlike nijesu političke. Pokazala nam je da su naše razlike kulturološke. Da su naše razlike civilizacijske”, kazao je Đukanović.

Predsjednik DPS je poručio građanima Budve da sami moraju da se opredijele kako žele da njihov grad bude predstavljen.

„Budva mora da sama razabere da li sebe želi da predstavlja kao jednu divlju sredinu, u kojoj ne važe pravila uređenog društva, u kojoj ne važe univerzalna politička i demokratska pravila odnosa većine i manjine. Ili će Budva da zaista bude ono što ja vjerujem da Budva jeste i da mora da bude i u budućnosti – jedna moderna, savremena, civilizovana demokratska zajednica koja će tolerisati sve razlike koje u njoj postoje, ali koja će nepokolebljivo birati put prosperiteta i napretka. O tome odlučuju Budvani na ovim izborima”, rekao je Đukanović.

Osvrćući se na učinak lokalne uprave koju je činila opozicija istakao je da nijesu ispunili nijedno obećanje, ali da su zauzvrat rashode povećali za 70% na uštrb kapitalnih i razvojnih projekata, kojih faktički nije ni bilo poslednje tri i po godine; da nijesu uspjeli da usvoje niti jedan planski dokument; da su sprovodili čist politički revanšizam, što je Opštinu i njena javna preduzeća koštalo stotine hiljada eura isplaćenih naknada štete a da su, sa druge strane, zaposlili novih 420 osoba da bi povećali biračko tijelo DF-a i Demokrata.

Skupu u Budvi su prisustvovali i koordinator ispred Predsjedništva DPS-a za Budvu Andrija Nikolić, predsjednik OO DPS-a Budva Predrag Jelušić, predsjednik Opštine Budva Nikola Divanović, članovi OO DPS Budva i ostali ugledni građani te opštine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!