Albanka iz Njujorka traži porodicu Ramović iz Rožaja: Kad smo izbjegli sa Kosova prihvatili su nas kao svoje

Najstariji u to vrijeme bio je Adem Ramović, sa sinom po imenu Isuf Ramović. Prihvatili su nas kao svoje, pružali nam utočište, hranu i ljubav. Ako možete ovo podijeliti i nadam se pronaći ovu porodicu, to bi me učinilo vrlo srećnom”, napisala je na Twitteru

Albanka rođena na Kosovu, koja danas živi u Njujorku, putem društvene mreže Twitter pokušava da pronađe porodicu koja je za vrijeme izbjeglištva pomogla njoj i njenoj porodici.

“Tokom rata na Kosovu moji roditelji i ja bili smo odvedeni u bosanski dom u Crnoj Gori. Nakon što smo pobjegli iz Crne Gore, nikada nismo bili u mogućnosti da komuniciramo sa tom porodicom. Ta porodica je živjela u Rožajama, u selu Liovnic. Najstariji u to vrijeme bio je Adem Ramović, sa sinom po imenu Isuf Ramović. Prihvatili su nas kao svoje, pružali nam utočište, hranu i ljubav. Ako možete ovo podijeliti i nadam se pronaći ovu porodicu, to bi me učinilo vrlo srećnom”, napisala je na Twitteru, prenosi Faktor.ba.

Njena objava je izazvala lavinu reakcija korisnika ove društvene mreže koji pokušavaju da pronađu porodicu za kojom traga, a u kratkom je vremenskom periodu podijeljena je više od 300 puta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!