Gusinje: Otvoreni sportski tereni OŠ “Džafer Nikočević”, Šehović najavio gradnju sportske sale

Šehović je rekao da taj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnu mrežu oko terena, osvjetljenje, specijalne podloge za tu vrstu terena prilagođene temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa. Za ovu investiciju Ministarstvo je izdvojilo oko 280.000 eura, a Fondacija preostali dio novca

Foto: Facebook (Damir Šehović)

Sportski tereni Osnovne škole “Džafer Nikočević” u Gusinju otvoreni su danas, a vrijedni su oko 350.000 eura.

Terene su svečano otvorili ministar prosvjete, dr Damir Šehović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, predstavnik Fondacije „Njujork“ Šerif Feratović i direktor OŠ „Džafer Nikočević”, Sulejman Đombalić.

Foto: Facebook (Damir Šehović)

Šehović je rekao da taj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnu mrežu oko terena, osvjetljenje, specijalne podloge za tu vrstu terena prilagođene temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa. Za ovu investiciju Ministarstvo je izdvojilo oko 280.000 eura, a Fondacija preostali dio novca.

Foto: Facebook (Damir Šehović)

“Želim da iskažem posebnu zahvalnost Fondaciji ‘Gusinje’ iz Njujorka koja je i inicirala ovaj projekat i u jednom dijelu ga i finansijski podržala, čime je pokazala da je prepoznala važnost ulganja u zavičaj, a složićete se da je ulaganje u obrazovanje i najmlađe najisplativija investicija jednog društva”, istakao je Šehović.

Foto: Facebook (Damir Šehović)

Šehović je najavio i da će Vlada u narednim godinama, kroz Kapitalni budžet, graditi i školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura.

Foto: Facebook (Damir Šehović)

“Kad već govorim o planiranim projektima za opštinu Gusinje, zadovoljstvo mi je da najavim da je za naredni period planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu. Takođe, škola ‘Džafer Nikočevoć’ je kandidovana za projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja Višnjevo, koja takođe pripada ovoj školi”, rekao je Šehović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!