Novogodišnji prijem u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku: Uvijek na usluzi dijaspori

Pored domaćina, generalnog konzula, ambasadora Željka Stamatovića, konzula Amera Cikotića, vicekonzulke Linde Berišaj, prijemu su prisustvovali ministar prosvjete, dr Damir Šehović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović,  gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, gradonačelnik Bara Dušan Raičević…

“Đe čeljad nijesu bijesna, ni kuća nije tijesna”, kaže narodna poslovica. Baš tako je bilo i u slučaju novogodišnjeg prijema u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku. Iako su prostorije konzulata veoma male, to nije bio problem da u njima stane preko stotinu gostiju.

Pored domaćina, generalnog konzula, ambasadora Željka Stamatovića, konzula Amera Cikotića, vicekonzulke Linde Berišaj, prijemu su prisustvovali ministar prosvjete, dr Damir Šehović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, sekretarka Savjeta za saradnju sa dijasporom Elvira Bekteši, gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, gradonačelnik Bara Dušan Raičević, potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović, kao i brojni drugi naši ugledni iseljnici koji žive i rade u SAD.

 

Generalni konzulat Crne Gore u Njujorku je počeo sa radom u decembru 2006. godine. Tada su se generalni konzul Branko Milić i  konzul Hamdija Hasani potrudili da svi iseljenici generalni konzulat doživljavaju kao svoju kuću.

Nakon Branka Milića, poziciju generalnog konzula je vršio Zoran Janković, koji je nastavio stopama prethodnika, da bi danas ambasador Stamatović i konzul Cikotić još više uradili na okupljanju dijaspore.

Valja istaći da su osoblja Generalnog konzulata, u bilo koje doba, uvijek izlazila iseljenicima u susret za potrebna dokumenta u hitnim slučajevima, zbog čega su im danas mnogi zahvalni.

Novogodišnji prijem je protekao u prijatnoj atmosferi. Bila je to i prilika da se s gostima iz Crne Gore razmijene mišljena i dogovore određeni projekti, o čemu će Portal Revije Fokus pisati u narednom periodu.

U NASTAVKU MOŽETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE SA NOVOGODIŠNJEG PRIJEMA

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!