U SAD uhapšen serijski ubica: Bivši policajac ubio 12, a silovao 50 osoba (VIDEO)

Na listi Deagnelovih zločina nalazila se i krađa jer je znao i da “pokupi suvenire” s mjesta zločina, a, kako navode pojedini mediji, nije napadao samo žene već su mu na meti bili i parovi, pa bi ponekad vezao muškarca i na leđa mu naređao tanjire, a potom bi silovao ženu prijeteći da će ih oboje ubiti ako tanjiri padnu

Džozef Džejms Deangelo (Foto: Printscreen)

Potpuno neočekivani preokret dogodio se u SAD povodom slučaja “Golden stejt ubice”, kada je kao glavni osumnjičeni za seriju silovanja i ubistava u Kaliforniji uhapšen bivši policajac Džozef Džejms Deangelo (Joseph James DeAngelo, 72), piše “Independent”.

“Više od 40 godina brojne žrtve su čekale pravdu”, rekla je An Mari Šubert (Anne Marie Shubert), zamjenica tužioca Sakramenta na konferenciji za medije.

Ubici i silovatelju koji je decenijama izbjegavao policiju dodijeljen je nadimak Golden stejt ubica (Golden State Killer) jer je njegov identitet do sada bio potpuna misterija. Ipak, on se tereti da je ubio najmanje 12 osoba i počinio 50 silovanja tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, a sumnjiči se i za brojna razbojništva, piše Blic.rs.

Šerif Sakramenta Skot Džons (Scott Jones) je rekao da je identitet serijskog ubice i silovatelja postao jasan nakon DNK testiranja, a da su timu koji je organizovan prije dvije godine i čiji je glavni fokus bio ovaj slučaj, “dati neograničeni resursi i sloboda” da ga pronađu.

Informacija koja je najviše zapanjila narod jeste da je Deangelo radio kao policajac kada je serija zločina bila glavna vijest američkih medija. Zapravo, kako je rekao Džons, on je radio u dvije policijske stanice od 1973. do 1979. godine.

“Veoma je moguće da je on zločine činio u periodu kada je radio kao policajac”, rekao je Džons, koji je dodao da je pokrenuta istraga u cilju da se utvrdi je li se neki dogodio dok je Deangelo bio na dužnosti.

Drugi nadimak koji je dodijeljen zločincu je silovatelj iz istočne regije (East Area Rapist), ali dok se lista žrtava povećavala, a područja i zemlje, kojih je čak deset, u kojima su se događala svirepa djela širila, on je dobijao sve više nadimaka.

“Zvali su ga silovatelj iz istočne regije, pa i Vajselija Rasturač (Visalia Ransacker). Danas nam je zadovoljstvo da ga oslovljavamo sa ‘optuženik’”, rekao je Toni Raskauskas, glavni tužilac za okrug Oranž, prenio je “Avaz”.

Na listi Deagnelovih zločina nalazila se i krađa jer je znao i da “pokupi suvenire” s mjesta zločina, a, kako navode pojedini mediji, nije napadao samo žene već su mu na meti bili i parovi, pa bi ponekad vezao muškarca i na leđa mu naređao tanjire, a potom bi silovao ženu prijeteći da će ih oboje ubiti ako tanjiri padnu.

“Izostanak hapšenja je decenijama progonio policiju Kalifornije i bio je izvor velikih frustracija”, rekao je Gregori Toten, glavni tužilac za okrug Ventura.

Zamjenik tužioca Sakramenta An Mari Šubert je napomenula da su “sjećanja veoma svježa” za ljude koji su odrastali u toj oblasti u kojoj su se i dogodili prvi zločini, pa je dodala da je za mnoge koji rade u policiji rad na slučaju bio i više od profesionalnog angažovanja jer je bio ličan.

Video-snimci iz predgrađa Sakramenta prikazuju desetine pripadnika policije i službe FBI ispred kuće oko koje je zalijepljena žuta traka.

“Plakala sam, ridala”, rekla je jedna od žrtava silovanja koja je napomenula da je bila “van sebe od sreće” kada su je kontaktirali detektivi da bi joj saopštili da je Deangelo uhapšen.

Zvaničnici su proteklih mjeseci udvostručili napore da uhapse osumnjičenog nakon što je objavljena lista predmeta za koje se vjeruje da ih je ukrao, a sve u želji da će ga neko prepoznati. Tada je rečeno: “Lovimo serijskog ubicu ovdje u Kaliforniji”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!