Nikšić: Uhapšen Beograđanin zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Uprava policije sumnjiči Milačića da je 20. oktobra na Facebooku objavio fotografiju ispred spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću sa neprimjerenim sadržajem u opisu fotografije

Foto: Facebook

Policija je uhapsila Aleksu Milačića (22) iz Beograda sa boravištem u Nikšiću zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Uprava policije sumnjiči Milačića da je 20. oktobra na Facebooku objavio fotografiju ispred spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću sa neprimjerenim sadržajem u opisu fotografije.

“Objavljena fotografija i sadržaj teksta koji je bio u njenom opisu izazvali su uznemirenje građana Nikšića. Policija je po saznanju za ovu objavu preduzela sve neophodne mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem osobe koja je tu fotografiju objavila”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se Aleksa Milačić uhapsi, prenosi CdM.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!