Mostar u šoku: Ubijena Lana Bijedić je ćerka poznate univerzitetske profesorice

Kako saznaje “Avaz”, nesrećna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studije u Sarajevo

Lana Bijedić (Foto: Facebook)

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog ubijena, u Mostaru su zavladali šok i nevjerica.

Kako saznaje “Avaz”, nesrećna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studije u Sarajevo. Ona je ćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara.

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majki rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

“Avaz” nezvanično saznaje da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako im je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslati na vještačenje.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!