Zagonetka koja je užarila društvene mreže: Možete li pronaći leoparda na slici?

Dakle, sve što trebate učiniti je pronaći leoparda na slici. Zvuči jednostavno? Sudeći po reakcijama korisnika, proizlazi da je ova divlja mačka neprikosnoveni gospodar kamuflaže

Mlada aktivistkinja, Britanka Bella Luck, ambasadorka fondacije Born Free za zaštitu prava divljih životinja, objavila je na Twitteru jednu naizgled običnu fotografiju koja je u kratkom vremenu postala viralna.

Radi se o zanimljivom zadatku kojim možete provjeriti svoju moć opažanja.

NEPRIKOSNOVENI GOSPODAR KAMUFLAŽE

Dakle, sve što trebate učiniti je pronaći leoparda na slici. Zvuči jednostavno? Sudeći po reakcijama korisnika, proizlazi da je ova divlja mačka neprikosnoveni gospodar kamuflaže.

Naravno, bilo je i ‘pametnjakovića’ koji su rekli da je zadatak prelagan te da su leoparda našli istog trena, a onima koji su bili iskreni treba odati priznanje.

OPAKI SU I SNJEŽNI LEOPARDI

Ako vam se svidio zadatak, možete pogledati video i provjeriti kako bliski rođak ove mačke, snježni leopard, takođe koristi svoju moć kamuflaže, piše 100posto.

Inače, 16-godišnja Bella, koja je objavila post, već pet godina se bavi aktivizmom i ide joj sasvim dobro. Ima preko 150.000 pratilaca na Twitteru te je svakako treba pohvaliti da viralne postove – nije joj ovo prvi – koristi za plemenito djelovanje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!