Očevi inficiranih beba započeli štrajk glađu ispred bjelopoljske bolnice

Roditelji su montirali šatore, a uz više desetina sugrađana skupu su se pridružile tri majke, majke sa bebama, kao i Danka Knežević, majka preminule bebe. Roditelj inficirane bebe, Predrag Karišik, kazao je da će, ukoliko bude potrebno, preduzeti i radikalnije mjere, odnosno blokirati ulaz u bolnicu, da Jeremiću, Tahirovićki i Puletiću zabrane da rade

 

 

Očevi pet inficiranih beba započeli su danas u podne ispred bjelopoljske Opšte bolnice štrajk glađu. Oni su montirali i šatore.

 

Uz više desetina sugrađana, skupu su se pridružile tri majke, majke sa bebama, kao i Danka Knežević, majka preminule bebe, prenosi portal vijesti.me.

 

Očevi su se na ovaj korak odlučili nakon što su ljekari Tomislav Jeremić i Haka Tahirović, poslije oko mjesec i po dana pritvora, vraćeni na posao.

 

Na posao se vratio i treći osumnjičeni ljekar i bivši načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić.

 

Obraćajući se na skupu ispred kruga bolnice, jedan od roditelja, Predrag Karišik, upozorio je ljekare da su od danas, već drugi put, životi porodica u njihovim rukama. On je istakao da će očevi ostati danonoćno i da će istrajati u štrajku.

 

„Nije nam lako da dođemo ovdje, ali je pobijedio roditeljski instinkt i ljubav prema svojoj djeci. Za deset dana naših protesta niko nam se nije obratio, čak ni da pita kako smo. Niko nam se nije obratio, kako od lokalnih, tako i od državnih institucija“, kazao je Karišik agenciji MINA, dodajući da je nepristojno što ljekari i osoblje bolnice vire sa prozora te zdravstvene ustanove.

Karišik je istakao da se roditelji gnušaju izjava koje daje ministar Suad Numanović i da će istrajati u svom jedinom zahtjevu – suspenziji ljekara do okončanja postupka.

 

On je rekao i da će, ukoliko bude potrebno, preduzeti i neke radikalnije mjere.

 

“Pod tim podrazumijevamo blokadu ulaska u bolnicu, da tim ljekarima zabranimo da rade. Nećemo ćutati, a država mora slučaj da shvati ozbiljno. Da budemo istrajni obavezuje nas mali Dušan,  koji je danas ovdje sa nama. Evo, danas su tu i Danica, Milica i Emin, dok se beba Anja nalazi na Instituta u Igalu”, kazao je Karišik.

 

Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula, uputio je apel vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da ubrza proces koji trenutno tapka u mjestu.

 

„Nije nam jasno šta se sada čeka sa vještačenjem iz Beograda koje je gotovo, i poslije čega će, kako očekujemo, uslijediti optužnice”, rekao je on.

 

Knežević je istakao da je zbog grešaka u bjelopoljskoj bolnici stradao njegov sin, dok će “ostale bebe imati sumnju i rizik kroz cijeli život”.

 

Dimitrije Krgović je kazao da je njegova supruga, koja se porodila 5. marta u bjelopoljskoj bolnici, lično slušala Tahirović koja je komentarisala protekla dešavanja i rekla: „Što me više udaraju, ja sam sve jača“.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!