Hilal u posjeti nani Hajri Mehović iz sela Negobratina u Bijelom Polju: Teško mi je samoj, živim ko u kamenom dobu (VIDEO)

Život mi je ugrožen sa svake strane. Od proljetos sam tri puta bila u Hitnoj. Boli me kičma… Zimi je teško, voda mi je gore, preko brda, pa povedem kravu da proprti, pa se vratim da donesem vode. U 21. vijeku živim život ko u kamenom dobu. Javljala sam se 25 godina na Biro rada. Tražila sam posao, da radim kao čistačica, ali mi nisu dali. Muž mi je umro… Dotrajala kuća i štala, ljetos drvo iz štale palo na kravu… Teško”, kazala je Hajra Mehović aktivistima humanitarnog fonda Hilal

Foto: Humanitarni fond Hilal

Hajra Mehović, iz sela Negobratina kod Bijelog Polja, živi sama u uslovima koji u današnje doba nisu dostojni čovjeka.

Hajra je lošeg zdravlja. Ima kravu, ali ne i dovoljno zdravlja za poslove koje radi.

Posebno joj teško pada samoća. Sve je, kaže, bilo drugačije i lakše dok joj je suprug bio živ.

Foto: Humanitarni fond Hilal

“Život mi je ugrožen sa svake strane. Od proljetos sam tri puta bila u Hitnoj. Boli me kičma… Zimi je teško, voda mi je gore, preko brda, pa povedem kravu da proprti, pa se vratim da donesem vode. U 21. vijeku živim život ko u kamenom dobu. Javljala sam se 25 godina na Biro rada. Tražila sam posao, da radim kao čistačica, ali mi nisu dali. Muž mi je umro… Dotrajala kuća i štala, ljetos drvo iz štale palo na kravu… Teško”, kazala je Hajra Mehović aktivistima humanitarnog fonda Hilal, koji se je nedavno posjetili i donijeli hranu i higijnske proizvode.

Foto: Humanitarni fond Hilal

Kuća u kojoj živi je oronula, ali nana ne mari puno za to, već za staru štalu u kojoj drži kravu koja joj je dobar drug u samoći…

“Kroz razgovor smo saznali da su joj potrebna i drva, voda, frižider. Hilal ekipa dostavila je pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama. Nana Hajra zamolila je aktiviste Hilal fonda i sve dobre ljude da joj pomognu da sagradi štalu za kravu, jer sa postojećom neće moći da dočeka zimu, strahuje da je prvi snijeg ne poruši. Ovim putem pozivamo humane ljude da pomognu kako bi olakšali nani Hajri život makar malo. Sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun: Humanitarni fond Hilal 510-69448-52 (sa naznakom ‘za štalu nani Hajri’), a dodatne informacije možete dobiti na br +38269557371”, objavljeno je na Facebook stranici Humanitarni fond Hilal – Bijelo Polje.

Foto: Humanitarni fond Hilal

U međuvremenu se javio Enis Ćorović i obezbijedio novac za drva, a Šerif Franca je donirao frižider.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!