Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda: Sašu Sinđelića izručiti Hrvatskoj

U postupku odlučivanja Apelacioni sud Crne Gore je utvrdio da je prvostepeni sud na pravilan i zakonit način utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Saše Sinđelića, pa pobijanim rješenjem nije povrijeđeno niti jedno pravo propisano Evropskom konvencijom o ekstradiciji, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske o izručenju, piše u saopštenju Apelacionog suda

Foto: Printscreen

Apelacioni sud Crne Gore danas je odbio kao neosnovane žalbe i potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojim je odlučeno da se Saša Sinđelić izruči Republici Hrvatskoj radi izdržavanja zatvorske kazne pišu “Vijesti”.

“U postupku odlučivanja Apelacioni sud Crne Gore je utvrdio da je prvostepeni sud na pravilan i zakonit način utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Saše Sinđelića, pa pobijanim rješenjem nije povrijeđeno niti jedno pravo propisano Evropskom konvencijom o ekstradiciji, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Crne Gore i Republike Hrvatske o izručenju.

Apelacioni sud je u krivičnom predmetu ekstradicije osuđenog Saše Sunđelića, državljanina Srbije, rješavajući po žalbi okrivljenog Saše Sinđelića i žalbi njegovog branioca, izjavljenih na rješenje Višeg suda u Podgorici, na sjednici vijeća održanoj danas (30.09.2019. godine), donio rješenje kojim se žalbe odbijaju kao neosnovane.
Naime, rješenjem Višeg suda u Podgorici Kv.br.645/19 od 03.09.2019. godine, odlučeno je: “Utvrđuje se da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15. 07. 2019 godine, toj državi, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 21 (dvedesetjedne) godine, izrečene presudom Županijskog suda u Vukovaru, od 28. aprila 2011 godine, zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela – teško ubojstvo i kaznenog djela protiv imovine – teška krađa Kaznenog zakona Republike Hrvatske”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH