Aleksandar Savović osuđen na sedam mjeseci zatvora

Savović je, kako je ranije saopšteno iz Uprave policije, komentarima na društvenim mrežama ugrozio sigurnost porodice Tomkić.”Svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna”, kazao je Savović na snimku objavljenom da društvenoj mreži Instagram

Aleksandar Savović (Foto: Facebook)

Osnovni sud u Beranama oglasio je krivim Aleksandra Savovića iz tog grada i osudio ga na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Igora Tomkića i njegove porodice, pišu “Vijesti”.

Savoviću je do pravosnažnosti presude ukinut pritvor u kojem je bio od početka jula mjeseca.

Savović je, kako je ranije saopšteno iz Uprave policije, komentarima na društvenim mrežama ugrozio sigurnost porodice Tomkić.

“Svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna”, kazao je Savović na snimku objavljenom da društvenoj mreži Instagram.

Savović je početkom juna osuđen prvostepeno u Osnovnom sudu u Beranama na godinu i dva mjeseca zatvora, zbog toga što je krajem marta u naselju Dolac zapalio kiosk Igora Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati šest hiljada eura.

Na slobodi su se, nakon izricanja prvostepene presude, našli i mladići Novak Petrić (19) i Miloš Radević (25) iz Berana, nakon što su u nedavno u beranskom Osnovnom sudu osuđeni na godinu i devet, odnosno godinu i sedam mjeseci zatvora zbog toga što su krajem februara u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića.

Njima je suđeno zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda

Slučaj Tomkić talasao je crnogorsku javnost krajem marta i polovinom aprila. Dok su premijer Marković i njegovi ministri, kao i poslanik Adrijan Vuksanović iz HGI, tvrdili da je slučaj nacionalistički jer je Tomkić Hrvat, iz lokalne uprave u Beranama su ponavljali da se radi o bezbjednosnom pitanju i kriminalu.

Tomkić je nedavno “Vijestima” potvrdio da je oglasio na prodaju kuću u naselju Dolac, jer se, kako je kazao, situacija nije promijenila na bolje i da se on još uvijek ne osjeća bezbjednim.

Tomkić je rekao da još ne zna da li će napustiti naselje Dolac, ili će sasvim otići iz Berana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!