Dvojica planinara iz Srbije stradala na Lebršniku, istragu preuzela Crna Gora

Sinoć su nas zvali iz policije da nam kažu da su dvojica planinara ušli sa bosanske strane na planinu Volujak, u mjesto Kosare, i da su stradali. Jutros smo krenuli u šest sati preko Gacka, jer je to jedini put da dođemo do njih. Stigli smo oko devet časova. Pokušali su da pređu neku liticu i vjerovatno su se zbog loših vremenskih uslova okliznuli i sletjeli niz veliki nasip. Uspjeli smo da njihova tijela transportujemo kroz jako loš i nepristupačan teren do mjesta gdje se nalazio njihov automobil. Tu je čekalo pogrebno vozilo koje ih je odvezlo u Podgoricu gdje će biti izvršena obdukcija, kazao je “Vijestima” Mirko Cicmil, član plužinske Sluzbe zaštite i spasavanja

Foto: Služba zaštite i spavanja Plužine

Planinari iz Srbije Dragomir Davidović i Milan Matić stradali su prilikom uspona na planinu Lebršnik, u pograničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Prema saznanjima “Vijesti”, njihov nestanak prijavljen je juče, nakon čega su spasioci GSS Republike Srpske krenuli u potragu. 

Tijela stradalih pronašli su nekoliko stotina metara niz sipar, ispod staze.

Kako su tijela pronađena na teritoriji Crne Gore, istragu su preuzeli ovdašnji istražni organi.

U akciji izvlačenja tijela stradalih planinara iz Srbije učestvovali su članovi Službe zaštite i spasavanja Plužine, Parka prirode “Piva” i Centar bezbjednosti Nikšić, područno odjeljenje Plužine.

“Sinoć su nas zvali iz policije da nam kažu da su dvojica planinara ušli sa bosanske strane na planinu Volujak, u mjesto Kosare, i da su stradali. Jutros smo krenuli u šest sati preko Gacka, jer je to jedini put da dođemo do njih. Stigli smo oko devet časova. Pokušali su da pređu neku liticu i vjerovatno su se zbog loših vremenskih uslova okliznuli i sletjeli niz veliki nasip. Uspjeli smo da njihova tijela transportujemo kroz jako loš i nepristupačan teren do mjesta gdje se nalazio njihov automobil. Tu je čekalo pogrebno vozilo koje ih je odvezlo u Podgoricu gdje će biti izvršena obdukcija”, kazao je “Vijestima” Mirko Cicmil, član plužinske Sluzbe zaštite i spasavanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!