Mitrović se sastao sa Halilovićem i Latićem: Planirana izrada monografije ZK “Bihor”

Predstavnici Zavičajnog kluba “Bihor” informisali su Mitrovića da to udruženje u Luksemburgu ove godine obilježava deset godina postojanja, tokom kojih su realizovali brojne projekte humanitarnog karaktera i na taj način čuvali najdragocjenije narodne vrijednosti svog zavičaja u Crnoj Gori. U cilju obilježavanja ovog jubileja, organizovaće proslavu u oktobru u Rumenlažu, u Centru za kulturu

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović razgovarao je sa predsjednikom i članom Upravnog odbora Zavičajnog kluba “Bihor” iz Luksemburga, Eskom Halilovićem i Edinom Latićem.

Mitrović ih je informisao o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima koji ovih dana stupa na snagu, čime se omogućava samostalnost organa u vršenju svojih poslova.

Predstavnici Zavičajnog kluba “Bihor” informisali su Mitrovića da to udruženje u Luksemburgu ove godine obilježava deset godina postojanja, tokom kojih su realizovali brojne projekte humanitarnog karaktera i na taj način čuvali najdragocjenije narodne vrijednosti svog zavičaja u Crnoj Gori. U cilju obilježavanja ovog jubileja, organizovaće proslavu u oktobru u Rumenlažu, u Centru za kulturu. Takođe, povodom jubileja je planirana izrada i publikovanje monografije Zavičajnog kluba.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, Halilović je istakao da “Bihor” broji oko 300 članova i da je prepoznatljiv po svom radu i velikoj podršci koju pružaju svojim zavičajcima.

Zavičajni klub “Bihor” je preko svog Fonda za razvoj opštine Petnjica donirao i uložio sredstva u izradu putne infrastrukture petnjičkog kraja. Donirali su brojni školski pribor i inventar školama u Petnjici.  

Za cjelokupan human doprinos i zalaganje za prosperitet i razvoj zavičajne opštine, ovo udruženje je ove godine u Petnjici dobilo priznanje za dugogodišnju saradnju, održavanje i podršku za funkcionisanje rada KUD-a “Bihor”, koje postoji već 40 godina. Takođe, dobili su priznanje Opštine Petnjica za saradnju i doprinos različitim aktivnostima u ovom kraju.

Posebno izdvajaju nagradu Uprave za dijasporu za doprinos u oblasti kulture, koju im je uručio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na manifestaciji “Dani dijaspore”, u Petnjici, 31. jula 2017.godine. 

Halilović i Latić su istakli uspješnu i dugogodišnju saradnju Zavičajnog kluba sa Upravom za dijasporu, kao glavnom instancom u oblasti saradnje matice sa dijasporom.

Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost da podrži predstojeće programske aktivnosti ovog udruženja, koje svojim radom zaslužuje svaku podršku i zastupljenost matice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!