Plav: Američku državljanku muž krvnički prebio u ambulanti Hitne pomoći, zaposleni mislili da je mrtva

Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je isprebijanoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je isprebijao. Kad su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva. Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportovana do Berana, gdje je hospitalizovana na urgentnom odjeljenju. Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem oblikuu jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD, rekao je izvor “Dana”

Foto: Fokuspress

Američka državljanka C. O. prebijena je u ambulanti Hitne pomoći u Plavu, piše “Dan”.

Prema pouzdanim informacijama tog lista, nju je najvjerovatnije izudarao suprug D. S, a slučaj ispituju nadležni organi.

Incident s teškim posljedicima dogodio se 16. avgusta. Nesrećna žena oporavlja se od povreda u beranskoj Opštoj bolnici.

Kako “Dan” saznaje, ekipa Hitne pomoći je tog dana dobila poziv da je ženi loše i odmah su otišli na označenu adresu i dovezli ženu u ambulantu.

“Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je isprebijanoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je isprebijao. Kad su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva. Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportovana do Berana, gdje je hospitalizovana na urgentnom odjeljenju. Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem oblikuu jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD”, rekao je izvor “Dana”.

U telefonskom razgovoru doktor Almir Aksalić, koji je pretučenu ženu primio u ambulantu Hitne pomoći, rekao je da nema pravo na izjavu za novine, već je novinare uputio na bolnicu u Beranama, kao i na direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Sašu Stefanovića.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić je kazao da je žena zbrinuta i ukazana joj potrebna medicinska njega, da joj je stanje stabilno i da se oporavlja. Nije saopštio o kakvoj vrsti povreda se radi.

Da je upoznat sa slučajem potvrdio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović. Poručio je da je taj slučaj u fazi ispitivanja, poslije čega će imati potpuniju informaciju, prenosi CdM.

“Ja sam primio tu informaciju, ali će trebati malo vremena da se sve to posloži i donese prava odluka. Slučaj je procesuiran policiji u Plavu pa kad nam oni dostave izvještaj, te kad dobijem izjave od doktora Aksalića i osoblja HMP Plav, kao i kad se sagledaju još neke okolnosti, imaću potpuniju informaciju cijelog slučaja i tada ću odlučiti koji su naredni koraci”, kazao je Stefanović.

Iz Odjeljenja bezbjednosti u Plavu “Danu” je rečeno da na tom slučaju radi kriminalistička policija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!