NP “Prokletije”: Spašeno mladunče srne

U srijedu, nakon procjene veterinara da je stanje mladunčeta stabilno, Služba zaštite NP ‘Prokletije’, uz saglasnost inspektora za lov, pustila je mladunče u šumu

Foto: Portal Analitika

Mladunče srne, koje je u nedjelju pronađeno povrijeđeno u Nacionalnom parku (NP) “Prokletije”, spašeno je i, nakon što se oporavilo, vraćeno u prirodu.

Kako je saopšteno iz tog NP, mještanin sela Jesenica, Senad Šarovović, naišao je u nedjelju na području parka na povrijeđeno mladunče srne i o tome obavijestio Službu zaštite, prenosi Portal Analitika.

„Nadzornici NP su odmah izašli na lice mjesta, obavjestili inspektora za lov i pozvali veterinarsku stanicu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, na osnovu preporuke veterinara, mladunče čuvano na sigurnom mjestu.

Služba zaštite je prehranjivala srnu nekoliko dana sve dok veterinar nije procijenio da joj je stanje stabilno.

„U srijedu, nakon procjene veterinara da je stanje mladunčeta stabilno, Služba zaštite NP ‘Prokletije’, uz saglasnost inspektora za lov, pustila je mladunče u šumu“, kaže se u saopštenju.

Iz NP “Prokletije” su zahvalili Šarovoviću koji je našao mladunče i obavjestio Službu zaštite, kao i Veterinarskoj stanici „Jasavić‟ iz Plava za besplatne usluge pružanja pomoći u zbrinjavanju srne.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!