Izgradnja zatvora u Mojkovcu koštaće 16,2 miliona eura

Lokacija  budućeg zatvora se nalazi u naselju Stevanovac, istočno od Mekića kule, ispod lokalnog puta Mojkovac – Slatina

Foto: Printscreen/RtvMojkovac

Izgradnja modernog zatvora u Mojkovcu koštaće 16,2 miliona eura, a nosilac projekta biće Ministarstvo pravde, dok će implementacija projeka biti prepuštena PROCON-u, pokazuju zvanični podaci. 

Projekat se finansira sredstvima kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB-a) u iznosu od 15 miliona eura i grant sredstvima WBIF-a iznosu od 1,2 miliona eura, piše Portal Analitika.

Analitika je ranije objavila da će posao, nakon završetka objekta, dobiti oko 110 zatvorskih službenika.

LOKACIJA

Lokacija  budućeg zatvora se nalazi u naselju Stevanovac, istočno od Mekića kule, ispod lokalnog puta Mojkovac – Slatina.

Sa sjeveroistočne strane granica je definisana lokalnim putem Mojkovac-Slatina, sa sjeverozapadne strane potokom koji izvire u brdu iznad puta i uliva se u rijeku Taru, sa jugozapadne strane rijekom Tarom, a sa jugoistočne strane privatnom imovinom.

Najveći dio predmetnog prostora čine poljoprivredne površine (livade i pašnjaci), koje se povremeno obrađuju i manje šumske površine. U neposrednoj okolini nema izgrađenih objekata.

Orijentacioni kapacitet je oko 250 zatvorenika sa adekvatnim brojem od 110 zatvorskih službenika.

NOSIOCI PROJEKTA

“Ministarstvo pravde je nosilac projekta – organ nadležan za upravljanje projektom i sprovođenje projekta. Ministarstvo nadgleda implementaciju projekta upravlja sredstvima koja su predviđena za implementaciju projekta, shodno Ugovoru o zajmu sa CEB-om”, navodi se u Informaciji koju je Vlada usvojila na prošloj sjednici.

Ministarstvo finansija je zajmoprimac, pa su svi finansijski aspekti Projekta u nadležnosti tog projekta.

Nacionalnom jedinicom za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine „Poject-Consulting“ DOO – Podgorica (PROCON) – obavlja poslove implementacije projekta, kroz formiranje Jedinice za implementaciju projekta.

Izgradnja bi, prema nezvaničnim procjenama, trebala da počne krajem ove ili početkom naredne godine, a trebalo bi da se okonča najkasnije 2022. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!