Nurković sa predstavnicima američke Obalske straže: Naša saradnja daje konkretne rezultate

Uvijek smo spremni da uvažimo konstruktivne predloge i sugestije koji imaju za cilj da doprinesu kvalitetu našeg sistema i podignu nivo bezbjednosti u  crnogorskim lukama”, istakao je Nurković uz konstataciju da su naši resursi u ovoj oblasti ograničeni, ali da puno napora ulažemo kako u nabavku opreme, tako i u osposobljavanje  crnogorskog kadra, relao je Nurković

Foto: GOV.ME

Predstavnici američke Obalske straže (US Coast Guard) kazali su da Crna Gora može biti pozitivan primjer kako sistem funkcioniše, ali i kako se kontiunirano ulaže i unapređuje stanje u ovoj oblasti u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

To su rekli danas na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem

Nurković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, “koju u kontinuitetu već nekoliko godina ostvarujemo sa predstavnicima institucije, a koja u ovoj oblasti ima zavidno iskustvo i resurse u svakom pogledu, kako u obučenom ljudskom kadru, tako i u tehnološkom smislu”.

“Uvijek smo spremni da uvažimo konstruktivne predloge i sugestije koji imaju za cilj da doprinesu kvalitetu našeg sistema i podignu nivo bezbjednosti u  crnogorskim lukama”, istakao je Nurković uz konstataciju da su naši resursi u ovoj oblasti ograničeni, ali da puno napora ulažemo kako u nabavku opreme, tako i u osposobljavanje  crnogorskog kadra.

Foto: GOV.ME

Kako je naglasila Natalie Moyer, koja je i prethodnih godina bila član tima US Coast Guard koji je vršio monitoring i davao određene preporuke u odnosu na naše nacionalne luke i prati rad naše administracije, možemo biti zadovoljni urađenim.

“Svjedoci smo pozitvnih promjena godinama unazad, ali i u periodu od naše posljednje posjete u maju i oktobru prošle godine. Naš cilj je razmjena iskustava i primjena najbolje prakse. U velikoj mjeri su ranije preporuke usvojene i implementirane, što je znak da naša saradnja daje konkretne rezultate”.

Predstavnica američke Obalske straže je zaključila da je ovo veoma pozitivna posjeta, da su vođeni veoma konstruktivni razgovori sa crnogorskom administracijom i predstavnicima u Luci Bar, Luci Kotor i Port of Adria, saopšteno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću i informaciono-komunikacione tehnologije.

Ministar Nurković je izrazio zadovoljstvo pozitivnom ocjenom  posjete i urađenog, ali i naporima koje predstavnici Obalske straže ulažu kada je u pitanju ova saradnja, veoma važna za Crnu Goru. Podsjetio je prisutne na aktivnosti koje je država sprovela i u kontinuitetu sprovodi i izrazio zadovoljstvo uslijed napretka u ovoj oblasti.

Foto: GOV.ME

Resorni ministar je govorio i o rezultatima rada Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, o ulaganjima u opremu, ali i u osposobljavanje i obučavanje kadra. Upravo prije par dana efikasnost rada ovog organa je bila konkretna i na terenu, kada je za nekoliko sati brzom i pravovremenom intervencijom spašeno više života.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!