Majk Pompeo: Džulijan Asanž će biti izručen SAD

Već smo uputili zahtjev i on će biti izručen SAD, gdje će mu se suditi. Ne mogu opširnije komentarisati, ali moja vlada misli da je važno da se taj čovjek, koji je izložio svijet opasnosti i ugrozio američke vojnike, sankcioniše na sudu, kazao je Pompeo prilikom posjete Ekvadoru

Džulijan Asanž (Foto: Printscreen)

Velika Britanija će Sjedinjenim Američkim Državama izručiti osnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža (Julian Assange) kako bi mu se sudilo za špijunažu, objavio je u nedjelju ekvadorski dnevni list “El Universo”, prenoseći izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea (Mike).

“Već smo uputili zahtjev i on će biti izručen SAD, gdje će mu se suditi. Ne mogu opširnije komentarisati, ali moja vlada misli da je važno da se taj čovjek, koji je izložio svijet opasnosti i ugrozio američke vojnike, sankcioniše na sudu”, kazao je Pompeo prilikom posjete Ekvadoru.

Britanski ministar rekao da Asanž neće biti izručen u zemlju gdje mu prijeti smrtna kazna, prenosi Face.ba.

Britanski državni ministar za Evropu i za Amerike, Alen Dankan (Alan Duncan), rekao je, međutim, tokom posjete Ekvadoru prije sedmicu dana, da Asanž neće biti izručen zemlji u kojoj mu prijeti smrtna kazna.

Podsjetimo, SAD je optužio Džulijana Asanža za i zatražio njegovo izručenje.

Saslušanje u vezi s tim zahtjevom biće održano krajem februara 2020. u Velikoj Britaniji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!