Crnogorska zajednica iz Buenos Airesa proslavila Dan državnosti

Ova zajednica je prvi put dodijelila nagradu Sveti Jovan Vladimir koju je pokrenuo njen upravni odbor. Nagrada ima za cilj prepoznavanje svih onih Crnogoraca koji se ističu po svojim vrijednostima i posvećenosti ovoj instituciji, kao i zajednici uopšte. Gustavo Cozzi, prvi dobitnik, posthumno je nagrađen

U zlatnom salonu kulturnog centra Buenos Airesa crnogorska zajednica iz tog grada proslavila je Dan državnosti Crne Gore, 13. jul.

Tokom ceremonije, prisutnima su se obratili direktor za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Argentine Klaudio Đakomino, ambasador Crne Gore u Argentini Srđan Stanković, istraživač dijaspore i bivši ambasador Crne Gore u Argentini Gordan Stojović i predsjednik crnogorske zajednice Buenos Airesa Emilio Ognjenović.

“Ova zajednica je prvi put dodijelila nagradu Sveti Jovan Vladimir koju je pokrenuo njen upravni odbor. Nagrada ima za cilj prepoznavanje svih onih Crnogoraca koji se ističu po svojim vrijednostima i posvećenosti ovoj instituciji, kao i zajednici uopšte. Gustavo Cozzi, prvi dobitnik, posthumno je nagrađen. Kao član crnogorske zajednice Buenos Airesa bio je veoma posvećen njenim aktivnostima. Iako njegovo porijeklo nije bilo crnogorsko, on je bio ujedinjen sa Crnom Gorom preko svoje supruge Nore Gopčević, koja je porijeklom Crnogorka. Predsjednik zajednice, Emilio Ognjenović, je naglasio da je Gustavo bio odličan saradnik koji je svojom ljubavlju prema Crnoj Gori i solidarnošću prema zajednici uspio da osvoji srca svih onih koji su imali priliku da ga upoznaju”, piše na sajtu Crnogorsko – argentinske fondacije.

Tom nagradom odlikovan je i Gordan Stojović za sve aktivnosti koje je realizovao i koje realizuje, a koje se tiču povezivanja i organizovanja potomaka Crnogoraca u Latinskoj Americi, kao i njihovo povezivanje sa matičnom zemljom.

Program je vodio Huan Vladimir Martinović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!