Majk Pompeo: Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji se ne smije nikada poreći, niti zaboraviti

Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu rada u jedinstvu za bolju budućnost, stabilnu, prosperitetnu i uključivu za sve građane Bosne i Hercegovine. Sjedinjene Američke Države su i dalje su čvrsti partner naroda Bosne i Hercegovine, piše u saopštenju

Foto: Majk Pompeo (Foto: Printscreen)

Američki državni sekretar Majk Pompeo oglasio se, u ime Stejt departmenta, povodom obilježavanja 24 godine genocida u Srebrenici.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Danas obilježavamo 24 godine od genocida u Srebrenici. Američki narod se pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u odavanju počasti za više od 8.000 nevinih žrtava. Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji se ne smije nikada poreći, niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo našu stalnu podršku onima koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još čekaju svoje posljednje počivalište.

Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu rada u jedinstvu za bolju budućnost, stabilnu, prosperitetnu i uključivu za sve građane Bosne i Hercegovine.
Sjedinjene Američke Države su i dalje su čvrsti partner naroda Bosne i Hercegovine.

Danas, dok se sjećamo poginulih, potvrđujemo našu predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijeloj regiji i osiguravanju da se takva tragedija više nikada ne može ponoviti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!