Banjalučki policajci demonstrirali silu nad državljaninom Švedske: Pogledajte kako i zašto su ga uhapsili (VIDEO)

Batinićev prestup je bio to što je razgovarao sa sa članom grupe “Pravda za Davida”, Ozrenom Perduvom, nakon čega su policajci od njega zatražili da im pokaže dokumenta. Kada je to on odbio, tražeći obrazloženje zbog čega mu traže lične isprave, šest policajaca su ga opkolili, bacilli na tlo i stavili mu lisice na ruke, nakon čega su ga strpali u maricu

Foto: Facebook/Printscreen

Banjalučka policija danas je ponovo došla u centar pažnje bosanskohercegovačke javnosti, demonstracijom sile nad državljanima Švedske, koje je, naočigled građana, uhapsila na brutalan način.

Prema informacijama banjalučkog novinara Slobodana Vaskovića, policajci su uhapsili šezdesetšestogodišnjeg Brunu Batinića, državljanina Švedske, koji je bio u društvu supruge Snježane.

Batinićev prestup je bio to što je razgovarao sa sa članom grupe “Pravda za Davida”, Ozrenom Perduvom, nakon čega su policajci od njega zatražili da im pokaže dokumenta.

Kada je to on odbio, tražeći obrazloženje zbog čega mu traže lične isprave, šest policajaca su ga opkolili, bacilli na tlo i stavili mu lisice na ruke, nakon čega su ga strpali u maricu.

Ova mučna scena odvijala se pred očima prolaznika, koji su u nevjerici svjedočili treniranju strogoće policajaca iz Republike Srpske, a mnogi su glasno negodovali.

Kako je naveo Vasković, Snježana Batinić je rekla da će tražiti intervenciju ambasade Švedske, prenosi Al Jazeera.

“Lukačeva Hunta odvodi Brunu Batinića, državljanina Švedske”, prokomentarisao je Vasković na svom profile na Facebooku.

“Šta to radite, pustite čovjeka, šta je uradio. Sram vas bilo”, bili su neki od komentara prolaznika.

Slični komentari osvanuli su i na društvenim mrežama, gdje su korisnici izrazili zaprepašćenje postupkom policajaca.

Već nekoliko dana grupa građana “Pravda za Davida” nema priliku da zapali svijeće za 21-ogodišnjeg Davida Dragičevića kod hrama u centru Banje Luke.

Kažu da im policija to ne dozvoljava.

U hramu su palili svijeće od decembra prošle godine, kada je policija razbila proteste na Trgu Krajine, a Davidov otac Davor Dragičević je nedugo nakon toga napustio Bosnu i Hercegovinu.

Građani smatraju poteze policije represijom, a iz policije poručuju kako treba da prijave okupljanje na lokaciji koju su odobrile gradske vlasti.

Sve se to dešava u jeku priča o formiranju rezervnog sastava policije bh entiteta Republika Srpska.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!