Šehović primio dječaka heroja, koji je spasio druga od davljenja: Pokazao si da hrabrost nema veze sa godinama

Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš, rekao je ministar

Foto: GOV.ME

Ministar prosvjete dr Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića, u pratnji oca Radovana Stojovića i pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović“ u kojoj dječak uči, Olge Grgurović.

Stojović je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja. 

Ministar je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama i da je Đorđe to i pokazao, saopšteno je iz Ministrstva prosvjete.

„Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti. Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, „daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti”.

“Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“.

Šehović je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!